fbpx

Verzuimbegeleiding*

Bij Xerio heeft u als werkgever de regie in handen. Wij geloven erin dat u uw werknemers het beste kent. Ook heeft u het beste zicht binnen uw bedrijf op de mogelijkheden voor bijvoorbeeld aangepast werk.

Verzuimbegeleiding

Wij helpen u bij het bewaken van uw verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter (Wvp). Dit doen wij door u te attenderen op de acties die verplicht zijn, zoals het opstellen van een probleemanalyse of een eerstejaarsevaluatie.

Ook verzorgen we deze acties en reiken we u de middelen aan die u nodig heeft om bepaalde zaken zelf te doen. Zo maken we het u gemakkelijk.

 

Het verzuimsysteem
Door middel van het verzuimsysteem Dossier Manager van Medisoft geeft u online eenvoudig ziek- en herstelmeldingen aan ons door. Zo begint de dossieropbouw direct en maakt u gemakkelijk verzuimanalyses en overzichten.

 

Spreekuur bedrijfsarts
Het doel is om tot een snelle maar verantwoorde werkhervatting te komen. We gaan in gesprek met u als werkgever, maar ook op indicatie van de bedrijfsarts nodigen we de verzuimende werknemers uit op het spreekuur. Wanneer het nodig is dat een werknemer gezien wordt door de bedrijfsarts is dit bij ons snel en gemakkelijk te regelen. Bij spoed lukt dit vaak nog dezelfde dag. Xerio werkt met ervaren, geregistreerde bedrijfsartsen en met arbo artsen die werken onder supervisie van de bedrijfsarts.

Huisbezoeken
In sommige gevallen bezoekt de bedrijfsarts de verzuimende medewerker thuis om tot een oordeel van arbeidsongeschiktheid te komen. Deze bezoeken voeren we uit door zeer ervaren professionals op het gebied van verzuimbezoeken.

 

Ziek uit dienst
Indien een werknemer ziek uit dienst gaat, waarbij het verzuim meer dan zes weken bedraagt, verzorgen wij het door het UWV vereiste re-integratieverslag. Re-integratieverslag bij langdurig verzuim met re-integratie in andere functie of ander bedrijf. Mocht onverhoopt binnen 2 jaren na ziekmelding geen volledige hervatting in eigen werk hebben plaatsgevonden, zullen wij een WIA-aanvraag door de werknemer ondersteunen middels het aanleveren van het re-integratieverslag.

 

Onze pakketten en maatwerk
Niet elke klant is hetzelfde, daarom bieden wij verschillende pakketten verzuimbegeleiding aan. Indien gewenst is maatwerk bij ons ook mogelijk, een pakket dat op uw bedrijf is toegesneden.

Neem contact op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.