fbpx

Re-integratie spoor 2 & outplacement

Als werkgever bent u verplicht een verzuimende werknemer tot 2 jaar lang in dienst te houden.

Re-integratie spoor 2 & outplacement

In die 2 jaar moet u er alles aan doen om die werknemer te re-integreren. Het liefst natuurlijk in zijn of haar eigen werk. Als dat niet gaat moet u ander werk binnen het eigen bedrijf zoeken of creëren. Maar wat nou als dat ook niet kan, bijvoorbeeld omdat uw bedrijf klein is en er geen ander werk voorhanden is, of omdat uw werknemer geen andere werkzaamheden binnen uw bedrijf kan uitvoeren?

In dat geval bent u verplicht om uw werknemer te begeleiden naar werk buiten het eigen bedrijf (Spoor 2). Meestal gebeurt dit gedurende het 2e ziektejaar. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar als werkgever wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Om werkgevers bij re-integratie en outplacement te ondersteunen en het werk uit handen te nemen hebben wij expertise op dit gebied in huis gehaald. Wij kunnen u een volledig re-integratietraject aanbieden. We beginnen met een uitgebreide intake met de werknemer en (indien mogelijk) de werkgever. Daarna is er regelmatig contact met de werknemer, waarbij we uitgaan van diens mogelijkheden. Ook houden we u, als werkgever, regelmatig op de hoogte van het verloop van het traject.

Over outplacement

Ook wanneer u een werknemer moet ontslaan, om welke reden dan ook, en u wilt hem of haar een nieuwe kans geven op de arbeidsmarkt kunnen we iets voor u betekenen. In dit geval gaat het om outplacement.

Onze re-integratiecoaches ondersteunen uw werknemer in hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Neem contact op

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.