Re-integratie Spoor 2 en outplacement

Als werkgever bent u verplicht een verzuimende werknemer tot 2 jaar lang in dienst te houden. In die tijd moet u er alles aan doen om die werknemer te re-integreren. Het liefst natuurlijk in zijn of haar eigen werk (Spoor 1a). Als dat niet gaat moet u ander werk binnen het eigen bedrijf zoeken of creëren (Spoor 1b).

Maar wat nou als dat ook niet kan, bijvoorbeeld omdat uw bedrijf klein is en er geen ander werk voorhanden is?

In dat geval bent u verplicht om uw werknemer te begeleiden naar werk buiten het eigen bedrijf (Spoor 2). Wij kunnen ons voorstellen dat u daar als werkgever niet op zit te wachten en er wel wat hulp bij kunt gebruiken. Ook wanneer u een werknemer moet ontslaan, om welke reden dan ook, en u wilt hem of haar een nieuwe kans geven op de arbeidsmarkt kunnen we iets voor u betekenen. In dit geval gaat het dan om outplacement.

Om werkgevers bij re-integratie en outplacement te ondersteunen en het werk uit handen te nemen hebben wij expertise op dit gebied in huis gehaald.

Wij kunnen u een re-integratietraject aanbieden. We beginnen met een uitgebreide intake met de werknemer en (indien mogelijk) de werkgever. Daarna is er regelmatig contact met de werknemer, waarbij we uitgaan van diens mogelijkheden. Ook houden we u, als werkgever, regelmatig op de hoogte van het verloop van het traject.

Voor meer informatie of het opvragen van een offerte kunt u contact opnemen met: 0165-522010 / 076-5319999.