Workshops en advies

Wij bieden algemene workshops en voor u op maat gemaakte workshops.

Algemene workshops

Let op: de workshops van 7 en 21 april zijn al vol! Woensdag 11 mei en woensdag 25 mei staan er extra workshops WVP gepland!

De laatste tijd krijgen wij van klanten steeds vaker vragen over preventie en ondersteunende taken voor verzuimmanagement. Wij willen u hierbij graag van dienst zijn. Na de succesvolle start van de verzuimtraining voor leidinggevenden (zie onder), zijn wij ons aanbod van korte cursussen en workshops aan het uitbreiden. Om hiervoor bekendheid te creëren, maar ook omdat we snappen dat u als werkgever eerst wel eens wil weten wat een dergelijke cursus inhoudt, bieden wij nu tijdelijk een aantal cursussen gratis aan, exclusief voor werkgevers aangesloten bij Xerio|bedrijfsArtsen5.

Voor de maand april kunt u zich nog inschrijven voor de cursus Wet Verbetering Poortwachter (WVP); we lopen met elkaar nog eens rustig de verschillende stappen van de Wet door. De historische achtergrond van de wet wordt belicht en de verplichtingen en rechten van werkgever en werknemer nog eens bekeken. Ook kijken we naar de verschillende mogelijkheden om ruim op tijd en voldoende aan alle benodigde stappen te voldoen. Het deskundigenoordeel, de eerstejaarsevaluatie en de WIA aanvraag worden besproken. Ook is er gelegenheid om aan het einde van de presentatie nog specifieke vragen met elkaar te bediscussiëren.

U kunt zich nog inschrijven voor de cursus WVP op onze locatie in Breda op donderdag 7 april 2016 van 15.30 tot 17.00 en op donderdag 21 april 2016 van 15.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 15.15 uur). De cursus wordt gegeven door Silvia de Weerdt (arts) en Linda Ossenblok (psycholoog).

Mocht u meer willen weten of wilt u zich inschrijven voor deze cursus, neem dan contact op met Linda Ossenblok (linda.ossenblok@xerio.nl ) of Silvia de Weerdt (silvia.de.weerdt@xerio.nl ) of via 076-5319999. Er zijn geen kosten of verplichtingen aan het meedoen verbonden. Per organisatie hanteren wij een maximum van 2 deelnemers. Ook is er per cursus een maximaal aantal deelnemers, dus schrijf u snel in!

Wij hopen u te zien op 7 of 21 april!

Op maat gemaakte workshops

Op maat gemaakte workshops en advies kunnen elk onderwerp betreffen gerelateerd aan arbeid, gezondheid en vitaliteit.

Denk bijvoorbeeld aan:
– interactieve workshop verzuimtraining waarin leidinggevenden leren hoe ze om kunnen gaan met een verzuimende werknemer. Bij deze workshop kan een acteur aanwezig zijn om de geleerde kennis in praktijk te brengen;
– interactieve workshops over stress op de werkplek of gezonde voeding;
– het verhogen van de psychische weerbaarheid van kwetsbare werknemers;
– het ontwikkelen van een ongevallen-meldingssysteem;
– het verzorgen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Op al deze gebieden, en nog veel meer, hebben wij de experrise in huis en experts in ons netwerk.

Bel ons direct voor meer informatie of een afspraak op: 0165-522010 / 076-5319999 en vraag naar Veronique Stip of Linda Ossenblok.