Vacature Doktersassistent(e)

Written by Linda on 3 juni 2020. Posted in Geen categorie

Vacature Doktersassistent(e) (32 uur)

 

Functieomschrijving:

Als doktersassistent(e) bij Xerio is geen dag hetzelfde. Je bent (telefonisch) het eerste aanspreekpunt voor werkgevers en werknemers. Je beantwoordt vragen en denkt mee om tot een oplossing te komen. Je plant de agenda’s van de artsen in en nodigt werknemers uit voor het spreekuur. Daarnaast voer je zelfstandig diagnostisch onderzoek uit in het kader van medische keuringen, bij ons of bij de werkgever op locatie. Deze keuringen bereid je voor en achteraf verwerk je de resultaten. Dit alles doe je samen met een collega. In principe werk je 32 uur, maar in bijvoorbeeld de vakantie van je collega ben je bereidt 40 uur te werken. Startdatum: zo snel mogelijk.

 

Jouw profiel:

  • Afgeronde opleiding doktersassistente of MBO verpleegkunde
  • Zelfstandig diagnostische handelingen uit kunnen voeren (bloed prikken, ECG, etc.)
  • 1-3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
  • Klantvriendelijk, enthousiast en stressbestendig
  • Rijbewijs B en eigen auto

 

Organisatie:

Xerio|bedrijfsArtsen5 is een kleinschalige arbodienst in West-Brabant en Zuid-Holland. Wij zoeken per direct een doktersassistente voor onze locatie Roosendaal en/of Breda. Meer informatie over onze organisatie en onze dienstverlening vind je op www.xerio.nl.

 

Spreekt deze functie je aan?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor maandag 15 juni 2020 naar linda.ossenblok@xerio.nl. Voor vragen kun je bellen naar 076-5319999 en vragen naar Linda Koevoet-Ossenblok of Michael Aletrino.
In verband met de huidige maatregelen zal het eerste gesprek worden gevoerd door middel van beeldbellen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Week van de RI&E

Written by Linda on 11 juni 2019. Posted in Geen categorie

Van 17 tot 21 juni is het de week van de RI&E.
Daarom geven wij nu:

10% korting op de uitvoering, update, of toetsing van uw RI&E

(Deze actie geldt als u voor 30 juni 2019 een offerte voor uitvoering, update of toetsing van uw RI&E bij ons opvraagt en wij deze uiterlijk 31 juli 2019 getekend retour hebben ontvangen.)

Mail uw aanvraag met daarin ook de naam van uw organisatie en uw contactpersoon naar linda.ossenblok@xerio.nl.

Vacature ANIOS bedrijfsgeneeskunde/geregistreerd bedrijfsarts

Written by Linda on 11 maart 2019. Posted in Geen categorie

Vacature ANIOS bedrijfsgeneeskunde / geregistreerd bedrijfsarts

Functieomschrijving:
Als ANIOS /bedrijfsarts heb je verschillende taken. Je voert voornamelijk spreekuren uit en brengt onafhankelijk advies uit aan de werkgever en werknemer. Daarnaast voer je medische keuringen uit. Ook leg je je bevindingen vast en schrijf je rapportages. Als Anios werk je onder begeleiding van een bedrijfsarts. Bij gebleken geschiktheid word je in de gelegenheid gesteld om de opleiding tot bedrijfsarts te volgen.

Jouw profiel:
– Afgeronde opleiding geneeskunde , BIG geregistreerd
– Affiniteit met bedrijfsgeneeskunde
– Klantvriendelijk, enthousiast en stressbestendig
– In staat om zelfstandig te werken
– Rijbewijs B en eigen auto

Organisatie:
Xerio|bedrijfsArtsen5 is een kleinschalige arbodienst in West-Brabant en Zuid-Holland. Wij zoeken artsen voor de locaties Rotterdam, Roosendaal en Breda. Aanvangsdatum is in overleg. Meer informatie over onze organisatie en onze dienstverlening vind je op www.xerio.nl. Wij bieden een goed salaris, goede secundaire voorwaarden, een gezellig team en de mogelijkheid voor het volgen van de opleiding tot bedrijfsarts.

Spreekt deze functie je aan? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar linda.ossenblok@xerio.nl Voor vragen kun je bellen naar 076-5319999 of 0165-522010 en vragen naar Linda Ossenblok.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Afscheid Anaida en welkom Erika

Written by Beheerder on 26 februari 2018. Posted in Geen categorie

Anaida, bij velen van u wel bekend als onze vaste dokters/keuringsassistente. Na jaren met veel plezier bij ons te hebben gewerkt, heeft zij besloten haar hart achterna te gaan en een eigen schoonheidssalon te beginnen. 
Dat betekent voor u ook een nieuw gezicht. Per 1 februari is Erika Struik verwelkomd in ons team. Wij wensen haar veel plezier in haar nieuwe functie!

28 februari: RSI-dag

Written by Beheerder on 26 februari 2018. Posted in Geen categorie

Een goede werkhouding is erg belangrijk, maar wordt helaas te vaak vergeten.
Op 28 februari is het internationale RSI-dag, een dag met extra aandacht voor werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat die met spieren, pezen en skelet te maken hebben.

U vindt een goede werkhouding voor uzelf en uw werknemers toch ook belangrijk? Maar hoe regelt u dat? Wij bieden hierbij ondersteuning met een ervaren ergonoom, zowel voor medewerkers die al klachten ervaren als preventief, individueel en groepsgericht. Hier vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Zo zorgt u meteen voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers!

Wilt u een onderzoek aanvragen of wilt u meer weten, mail naar linda.ossenblok@xerio.nl of bel 0165-522010 en vraag naar Linda Koevoet-Ossenblok.

Week van de werkstress

Written by Beheerder on 13 november 2017. Posted in Geen categorie

Van 13 tot 16 november 2017 is het de ‘Week van de werkstress’. 

In deze week wordt er extra aandacht besteedt aan werkstress. 

Hier kun je meer lezen over de week van de werkstress en wat je als organisatie kunt doen.
Hier ken je meer lezen over de campagne: Check je werkstress.
Hier vind je 99 oplossingen tegen werkstress.

De bedrijfsarts/arbodienst kan u ook ondersteunen in uw aanpak tegen werkstress. Wij kunnen metingen uitvoeren om werkstress in zicht te krijgen. Vervolgens kunnen wij met u meedenken hoe u in uw organisatie werkstress kunt verminderen. 
Meer weten: bel 076-5319999 en vraag naar Linda Koevoet-Ossenblok

Wijziging arbowet

Written by Beheerder on 8 mei 2017. Posted in Geen categorie

Op 1 juli 2017 zal de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in werking treden. De aanleiding voor deze wetswijziging zijn veranderingen op de arbeidsmarkt en het toenemende belang dat gehecht wordt aan de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking. Met deze mail willen we u, als klant van onze arbodienst, informeren over belangrijke veranderingen in de wet en de consequenties die dit heeft voor uw organisatie en de samenwerking met ons.

Nieuwe arbeidsomstandighedenwet en basiscontract
Als het gaat om het gezond en fit houden van werkend Nederland zijn werkgevers en werknemers gebaat bij duidelijke afspraken. Op dit moment is er een grote diversiteit aan contracten. Bij het ingaan van de vernieuwde arbeidsomstandighedenwet wordt door de overheid het basiscontract geïntroduceerd.
Het basiscontract stelt minimumeisen aan het contract tussen arbodienstverleners en werkgevers.
Dit zijn rechten en plichten voor de werkgever, werknemer en de bedrijfsarts. Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om meer te doen (maatwerk), het basispluscontract.
Nieuwe verplichtingen
In het basiscontract staat bij welke taken de werkgever zich in ieder geval moet laten ondersteunen door bedrijfsarts of arbodienstverlener. De bestaande wettelijke taken (ziekteverzuimbegeleiding, toetsen van en adviseren over de RI&E, PAGO, aanstellingskeuring) worden aangevuld met nieuwe bepalingen uit de nieuwe wetgeving, die de kwaliteit van dienstverlening vergroten:
1. Toegang tot de bedrijfsarts: in het basiscontract moet geformuleerd staan hoe de toegang (bv. via een spreekuur) tot de bedrijfsarts is geregeld. Dit is reeds in het huidige contract opgenomen.
2. Overleg met OR en preventiemedewerker: het basiscontract moet omschrijven hoe het overleg van de bedrijfsarts met de preventiemedewerker en de ondernemingsraad is geregeld. Er moet een nauwe samenwerking zijn tussen deskundigen. Dit is nog niet altijd in het huidige contract opgenomen.
3. Bezoek van de werkplek: de bedrijfsarts moet iedere werkplek kunnen bezoeken. Dit is nog niet altijd in het huidige contract opgenomen.
4. Second opinion: de werknemer moet de mogelijkheid hebben om een second opinion bij een andere bedrijfsarts aan te vragen indien hij twijfelt aan een gegeven advies. Dit maakt het handelen van de professional transparant en toetsbaar. De kosten voor de second opinion zijn voor rekening van de werkgever. Uitvoering van de second opinion moet gebeuren binnen de procedures zoals de werkgever dit afspreekt met de arbodienstverlener. Zie kopje overgangsjaar.
5. Klachtenprocedure: iedere arbodienst moet een duidelijke werkwijze of procedure hebben die beschrijft hoe en waar de werknemer eventuele klachten over de dienstverlening door de bedrijfsarts kan indienen. Zie kopje overgangsjaar.
6. Melden beroepsziekten: een bedrijfsarts moet tijd kunnen besteden aan het opsporen, onderkennen, diagnosticeren en melden van beroepsziekten. Dit is reeds in het huidige contract opgenomen.
7. Advisering over preventie: de advisering over preventie aan de werkgever door de bedrijfsarts moet in het contract staan. Dit is reeds in het huidige contract opgenomen.

Overgangsjaar
Nog niet voor alle wijzigingen in de wetgeving zijn de concrete eisen al duidelijk, bijvoorbeeld over de second opinion en de klachtenprocedure. Er is daarom tot 1 juli 2018 de tijd om lopende contracten aan te passen.
Op dit moment zijn wij er mee bezig om dit op een zo efficiënt en duidelijk mogelijke manier voor al onze klanten te regelen. Als we hier meer over weten, laten we u dit uiteraard weten.

Meer informatie:
Meer informatie over de vernieuwde arbowet kunt u onder andere vinden op www.arboportaal.nl.

Week van de RI&E

Written by Beheerder on 4 mei 2017. Posted in Geen categorie

73001-EVE-WeekRIE-Logo

Derde Week van de RI&E verbindt RI&E aan zakelijk succes

Van 12 tot 16 juni vindt de 3e Week van de RI&E plaats (www.weekvanderie.nl). Net als in andere jaren is er in deze week uitgebreid aandacht voor veilig en gezond werken, met als basis de risicoinventarisatie en -evaluatie (RI&E). Tientallen brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in de Week van de RI&E speciale activiteiten om ondernemers te verleiden om écht aan de slag te gaan met de RI&E.

De RI&E als onderdeel van zakelijk succes

Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan drie belangrijke pijlers voor een succesvol bedrijf: werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Hoewel veel ondernemers vooral de kosten zien, zijn er ook directe kostenbesparingen te realiseren door preventieve maatregelen. Denk daarbij aan verzuimreductie, minder personeelsverloop en minder onderbrekingen. Daarnaast zorgt een preventiebeleid voor een hoger welzijn van medewerkers, een positief imago van de organisatie en betere productkwaliteit.

Het thema van de Week van de RI&E speelt in op deze pijlers en wil ondernemers overtuigen van het feit dat preventieve maatregelen niet alleen maar geld kosten, maar ook veel opleveren. De RI&E helpt om de mogelijke risico’s in een organisatie op een gestructureerde manier in kaart te brengen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de direct zichtbare aandachtspunten, zoals snijgevaar bij machines of valgevaar bij werken op hoogte, als zaken die niet direct tot uitval leiden, zoals langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of fysieke belasting door tillen.

Activiteitenoverzicht

In de week van de RI&E 2017 geven wij 10% korting op de dienstverlening inzake RI&E en Plan van aanpak mits de opdracht gegeven wordt voor 1 september en uitvoering plaatsvindt in 2017.

Daarnaast zijn we gedurende de hele week gratis telefonisch bereikbaar voor advies inzake uw RI&E, Plan van Aanpak of andere veiligheids- of gezondheidsvragen. Dus bel ons op 076-5319999 of 0165-522010 !

Personeelswijzigingen Xerio|bedrijfsArtsen5

Written by Beheerder on 31 oktober 2016. Posted in Geen categorie

Personeelswijzigingen Xerio|bedrijfsArtsen5

Als klant van Xerio|bedrijfsArtsen5 heeft u over het algemeen 1 of 2 vaste artsen waar u contact mee heeft en die uw werknemers op het spreekuur zien. Onze artsen zijn: Ramon Abdoel, Michael Aletrino, Arjen de Lege, Margaux Scheerhoorn en Silvia de Weerdt. In vakantieperiodes is het wel eens mogelijk dat een andere arts de spreekuren overneemt.

Komende tijd zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden:
– Margaux Scheerhoorn gaat uit dienst, 3 november is haar laatste werkdag.
– Per 1 november verwelkomen wij een nieuwe bedrijfsarts: Theo Kessels. Theo heeft al vele jaren ervaring als bedrijfsarts. Hij zal ingezet worden op alle locaties: Roosendaal, Breda en Rotterdam.

Wij hopen dat u weinig hinder ondervindt van deze wijzigingen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via info@xerio.nl of 0165-522010.

Workshop Burn-out

Written by Beheerder on 19 september 2016. Posted in Geen categorie

Beste klant van Xerio|bedrijfsArtsen5,

 

Wij krijgen van werkgevers steeds vaker vragen over preventie en duurzame inzetbaarheid. Wij willen u graag hierbij van dienst zijn. Na de succesvolle start van de verzuimtraining voor leidinggevenden en de workshop Wet Verbetering Poortwachter eerder dit jaar, bieden wij dit najaar gratis, exclusief voor werkgevers aangesloten bij Xerio|bedrijfsArtsen5, de volgende workshop:

 

Burn-out, wat kan ik ermee? De werkgeverskant van een burn-out situatie

 

Wat is nu eigenlijk een ‘burn-out’ en wat is het verschil met gewoon moe zijn? Hoe geneest mijn werknemer hier (zo snel mogelijk) van? Komt dit door het werk? Wat kan ik daar als werkgever aan doen? En wat nu als het door een privé situatie komt?

Allemaal vragen die wij bijna dagelijks te horen krijgen. Belangrijke vragen waarop in deze korte workshop wordt ingegaan. In zo’n korte tijd zult u geen expert worden, maar  komt u wel thuis met meer inzicht in het ziekte proces en wat u kunt doen om herstel te bevorderen of uitval te voorkomen.

 

De cursus wordt gegeven door Linda Ossenblok (psycholoog) en Silvia de Weerdt (arts).

U kunt zich nog inschrijven voor de workshop “Burn-out, wat kan ik ermee?” op de volgende data:

  • Donderdag 22 september van 15.30 tot 17.00 uur, Gastelseweg 142 D-E in Roosendaal
  • Maandag 26 september van 15.30 tot 17.00 uur, Mathenessestraat 53-C in Breda
  • Donderdag 13 oktober van 15.30 tot 17.00 uur, Schiekade 830 in Rotterdam (in het geval van onvoldoende aanmeldingen zullen de deelnemers verdeeld worden over de overige locaties).
  • Dinsdag 18 oktober van 15.30 tot 17.00 uur, Gastelseweg 142 D-E in Roosendaal (VOL)
  • Donderdag 20 oktober van 15.30 tot 17.00 uur, Mathenessestraat 53-C in Breda.

 

Mocht u meer willen weten of wilt u zich inschrijven voor deze cursus, neem dan contact op met Linda Ossenblok (linda.ossenblok@xerio.nl ) of Silvia de Weerdt (silvia.de.weerdt@xerio.nl ) of via 076-5319999.

Er zijn geen kosten of verplichtingen aan het meedoen verbonden. Wel is er per cursus een maximaal aantal deelnemers (vol = vol) en gaan wij ervan uit dat u komt als u zich heeft opgegeven. Ook is er per organisatie een maximum van 2 deelnemers.

 

Wij hopen u te zien in september of oktober!